BILLET LINK gennem DR KONCERTHUSET her...

"Verdens bedste guitarist" kalder Eric Clapton Tommy Emmanuel, der giver koncert i DR Koncerthusets intime Studie 2. Tommy Emmanuels fejlfrie guitarteknik og stemningsfyldte koncerter betyder, at han i løbet af en karriere der strækker sig over 45 år, har opnået legendestatus blandt publikum, anmeldere og ikke mindst udøvende musikere. Han har således turneret og indspillet med blandt andre Eric Clapton, Stevie Martin, Joe Walsh, Les Paul og Sir George Martin for bare at nævne nogle få.

”Verdens bedste guitarist” Tommy Emmanuel er endelig tilbage i DR Koncerthuset

Når Tommy Emmanuel gæster DR Koncerthusets smukke studie 2 er han alene på scenen. En beskeden mand, der kun betjener sig af sin akustiske guitar og en pæn portion lune og selvironi. Han spiller næsten alle tænkelige musikalske stilarter, og den teknik, han bruger, kaldes ganske enkelt for fingerspil.

Han spiller med begge hænder og bruger sit instrument på samme måde, som en pianist bruger sit klaver. Tommy Emmanuel bryder alle grænser, når han optræder og med legende lethed fortryller sit publikum. Der er både jazz, rock, blues og pop på repertoiret. Er melodierne gode, så spiller Tommy Emmanuel dem på sin egen måde i den lette stil, hvor teknikken er uovertruffen, og hvor selv de mest indviklede guitargreb serveres flot og fejlfrit.

Glæd dig til en aften med en sand guitarlegende!

Support er med den engelske guitarist Richard Smith, som bl.a. har modtaget følgende priser:

•2001: National Finger Style Guitar Champion at the Walnut Valley Festival in Winfield, Kansas

•2008: Thumbpicker of the Year by the National Thumbpickers Hall of Fame in Muhlenberg, Kentucky

•2009: Inducted into the National Thumbpickers Hall of Fame

•Golden Thumbpick Award by the Association of Fingerstyle Guitarists