Gospel Heaven, søndag 3. november 16:00 - 18:00 i Frederikshavn Kirke

🇩🇰 Dansk pressemeddelelse kan hentes her...

🇬🇧 The English press release can be downloaded here...

Billetter/Tickets here...

I forlængelse af Blues Heaven er der dagen efter en helt unik og “Amazing” gospel koncertoplevelse. Gospel Heaven arrangementet vil præsentere de allerstørste, prisvindende solister, der alle har baptistisk baggrund.

Det kommer til at foregå i den smukke Frederikshavn Kirke, som i 1892 blev opført med domkirken i Aachen som forbillede. Altertavlen er af skagensmaleren Michael Ancher, og antallet af siddepladser er over 1.100, kun overgået af Grundtvigskirken i København. Til denne koncert vil dog kun blive solgt 600 billetter, således alle har maximalt udsyn.

Koncerten vil være med de bedste stemmer fra weekendens Blues Heaven i Arena Nord: Curtis Salgado, Thornetta Davis, Tad Robinson og Kenny “Blues Boss” Wayne. Disse solister vil blive ledsaget af Joe Louis Walker’s band og The Bender Brass hornsektion, alle amerikanske kunstnere, der har en tæt tilknytning til gospeltraditionen. 

I tillæg flyves et stort gospelkor ind fra London. IDMC “Individuals Dedicated to the Ministry of Christ” er et gospelkor, der i år fejrer 25 års jubilæum. Koret tæller 15 medlemmer, ledet af den prisvindende musiker, dirigent og grundlægger John Fisher. Gruppen har udgivet ni albums med gospel og soul. Koret har turneret over hele Europa og har sunget med solister, som den italienske tenor Luciano Pavarotti. De har optrådt ved åbningen af de Olympiske Lege i 2012 og Queen Elizabeth’s 60-års regent jubilæum. Herhjemme har koret optrådt på Grøn Koncert og Tinderbox med Lukas Graham.

Sanger og guitarist Joe Louis Walker (1949) startede midt i tresserne med blues, men fra 1975 - 1985 spillede han udelukkende gospel med sin gruppe “The Spiritual Corinthians”. Her 35 år senere og med  30 pladeudgivelser betragtes Joe Louis som en af de absolutte legender i branchen. Han har tilmed en plads i den eftertragtede, eksklusive klub Blues Hall Of Fame. Hele 55 gange har denne sande virtuos været Blues Music Awards nomineret, og 6 gange har Joe Louis modtaget prisen.

Sangeren og mundharpespilleren Curtis Salgado fra Portland er netop er blevet nomineret til sin 18. Blues Music Award i kategorien “Album of the Year”. Curtis har 9 gange tidligere vundet BMA priser ved den store pris-uddeling i Memphis. Den 65-årige blues- og soullegende har gennem sin 45 år lange karriere fungeret som forsanger i Robert Cray Band, Roomful of Blues og i Carlos Santana’s band.

Thornetta Davis (1963) er en blues og soul sangerinde, der modtog Outstanding Blues/R&B Vocalist i 2004, 2006, 2010, 2011 og 2014. Thornetta har opnået stor berømmelse og vandt International Songwriting Competition for "Best Blues Song" i 2018. Hun modtog også den prestigefyldte franske La Academie du Jazz Award for “Best Blues Album”.

Tad Robinson (1956) har gennem 30 år oplevet musikverdenens opmærksomhed med sine 8 BMA-nomineringer og 6 udgivelser på Delmark og Severn Records. Tad modtog heltestatus med sangen "Rained All Night", som var Blues/Soul Song of the Year i 2011. Han er en gudsbenådet sanger, der er skolet af Al Green og Sam Cooke. 

Ingen boogie-woogie-blues klavermand rammer tangenterne med samme ekvilibrisme som Kenny "Blues Boss" Wayne (1944). Den 30 gange prisbelønnede Kenny hedder ikke "Blues Boss" uden grund. Kenny begyndte sin musikalske karriere som barnestjerne i sin fars kirke i 1950’erne og han er fortsat med at blomstre i over 60 år.

The Bender Brass er en cream de la cream hornsektion der tilbydes alle bands der kommer til festivalen. Håndplukket og ledet af saxofonist Jimmy Carpenter, som medbringer trompetist Doug Woolverton og Mark Earley på baryton saxofon. Alle topmusikere, der tilsammen har 90 års erfaring og spillet med alt og alle inden for alle genrer.

Artisterne er alle hentet fra Blues Heaven, Danmarks internationalt anerkendte blues og soulfestival, der i 2018 blev kåret som ”International Festival of the Year” af det hæderkronede, franske online-magasin Zicazic. I januar 2019 blev Blues Heaven udnævnt som ”2nd Best Festival in the World” af det polske tidsskrift Twój blues’ læsere. Tilmed vandt Blues Heavens arrangør Peter Astrup sidste år den nyoprettede pris under Danish Music Award som ”Årets Hoochie Coochie Man”. I marts modtog Peter Astrup tilmed “Toneværk prisen”, som bl.a. udløste kr. 20.000. 

Sidste år tiltrak Blues Heaven publikum fra 17 forskellige lande og samtlige af byens hoteller og Airbnb overnatningsmuligheder blev udsolgt flere måneder før festivalen.

www.gospelheaven.dk og www.frederikshavnkirke.dk 

Hvor: Frederikshavn Kirke, Kirkepladsen 4, DK-9900 Frederikshavn
Hvornår: Søndag 3. november Kl. 16:00 - 18:00 (Dørene åbnes 15:00)
Billetpris: kr. 295,- inkl. billetgebyr (€40,-)

Gospel Heaven • Frederikshavn Kirke • Kirkepladsen 4 • DK-9900 Frederikshavn • +45 4063 2400 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.